הכירו את המומחה/ית: יעל יושעי שלנו, עובדת בבית איזי שפירא כבר 21 שנים, היא מטפלת אוהבת ומקור ידע מדהים!
תאריך עדכון: 3 בדצמבר 2020
הכירו את יעל יושעי שלנו, עובדת בבית איזי שפירא כבר 21 שנים, היא מטפלת אוהבת ומקור ידע מדהים!
הכירו את המומחה. הצוות שמרכיב את משפחת בית איזי שפירא.
בכל פוסט נכיר בפניכם איש צוות אחר מבית איזי שפירא, שישתף בסיפור האישי שלו, ויחלוק אתנו ידע ועצות.
השבוע אנחנו מדברים עם יעל יושעי, מרפאה בעיסוק ורכזת לימודי ההידרותרפיה שלנו במכון טראמפ.
יעל תמיד ידעה שהיא רוצה לעבוד עם ילדים. היא הגיעה לעבוד בבית איזי שפירא מיד לאחר שסיימה את התואר הראשון בריפוי בעיסוק. 21 שנים עברו מאז שהיא הצטרפה אלינו, ואנחנו כל כך שמחים שהיא אתנו. עם השנים יעל צברה מומחיות וניסיון והביאה את המקצועיות והאכפתיות שלה לכל מפגש, ועכשיו היא זו שמלמדת סטודנטים
באותם שנים יעל הקימה גם משפחה משלה, ובתה המתוקה תמיד באה לבקר את אמא בעבודה, וגדלה פה אתנו בבית איזי שפירא.

יעל עובדת בעיקר עם ילדים עם לקות בעיבוד החושי. מרבית מפגשי הטיפול שלה נערכים בבריכה או בחדר הסנוזלן. שם היא יוצרת סביבה חושית מותאמת אישית וחלופית עבור הילדים. השילוב הזה משחרר אותם ומאפשר להם לשפר את היכולות הקיימות שלהם ולפתח מיומנויות חדשות.
שאלנו את יעל כמה שאלות על עבודתה ועל התובנות שצברה במהלך השנים:
מה הדבר האהוב עליך בבית איזי שפירא? “זה כיף גדול לעבוד במקום כמו בית איזי שפירא, שבו יש לי גישה למומחים אחרים ואנחנו יכולים לדון במקרים מסוימים ולבקש עצות זה מזה.”
ומה הדבר שאת הכי אוהבת בעבודה עצמה? “אני אוהבת לעבוד עם הילדים והמשפחות. שום דבר לא משתווה להתקדמות של ילד, ולאפקט שיש לזה על חיי המשפחה כולה. בשנים האחרונות, גיליתי גם אהבה גדולה להוראה.”
אז מה המוטו הטיפולי שלך לסטודנטים? “אפשר ללמוד וללמד הכול בצורה מהנה ודרך משחק, וזה גם מביא לתוצאות הכי הטובות.”
אפשר לשמור על אווירה חיובית גם בתקופה מורכבת כזו? “זו תקופה מאוד מאתגרת למשפחות של ילדים עם מוגבלות. אז אני רוצה להגיד את זה להורים – תזכרו שאתם קודם כל הורים ולא ‘רק מטפלים’. תפנו לייעוץ ולעזרה מאתנו המטפלים, ותדברו עם רשת התמיכה שלכם. אתם לא צריכים לעבור את זה לבד. “
“עצה נוספת שיש לי, שתמיד רלוונטית, ובטח עכשיו, היא שאנחנו לא צריכים לצפות מילדים להיות מאושרים ומסופקים כל הזמן. אנחנו צריכים להיות מסוגלים לתת להם להרגיש לחוצים, מפוחדים וכועסים. כשזה מגיע לילדים עם מוגבלויות, לעתים קשה להם לבטא רגשות, אז ההורים והמטפלים מנסים לשמור עליהם ‘מאושרים’. אני מאמינה גדולה בללמד ילדים להביע את הרגשות שלהם, ולשתף במה שמתסכל אותם. זה התפקיד שלנו כמטפלים, להכיל אותם ולתת להם מסגרת לפרוק. טיפול לא עוסק רק ב-‘אושר’, אלא עוסק גם בתקשורת. למשל, במקום לשאול ילד ‘למה אתה מתנהג ככה?’, אני שואלת: ‘מה אתה צריך?’. תנסו את זה, ואני מבטיחה לכם שהשינוי הקטן הזה עוזר.”
