מאגר הידע

 

הכשרה וכלים מקצועיים

  • עורכות: טובה אליאסף – מנהלת ספרייה ומרכז מידע, בית איזי שפירא                                                                                  מיטל רפואה – עוזרת מחקר, מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    רשימת המאמרים, החוברות והספרים שנכתבו ע”י צוות בית איזי שפירא המעידה על התפתחותה של העשייה המקצועית המגוונת ורבת שנים בבית איזי שפירא ומתעדת גם את שותפינו לדרך.

  • חני שחק – מנהלת בית ספר איזי שפירא
    לאה שטרן – עו”ס, בית ספר איזי שפירא
    הדס סעאת-דיאמונד – מחנכת, בית הספר איזי שפירא
    במאמר תיאור של תכנית מעבר בין בתי ספר של תלמידים עם מוגבלות, המבוססת על אוריינטציה אקולוגית מערכתית. המאמר מתאר את התכנית על שלביה ותוצריה.

  • חלי פרץ – אחראית הערכת תכניות, היחידה למחקר והערכה, בית איזי שפירא
    הוראה ולמידה הם תהליכים בעלי רמת מורכבות גדולה מאוד. תהליך הלמידה מתרחש על רצף של יכולות ונטיות רגשיות, תפיסתיות וקוגניטיביות, שונות תרבותית ושפתית וגם הקונטקסט משתנה ממקום למקום. במאמר על גישת ה- UDL המתרכזת בהפחתה של מחסומים פיזיים, קוגניטיביים וארגוניים, למידה באמצעות התנסות, ותהליכי למידה שאינם נשענים על קריאה בלבד, ועידוד יצירה של תנאים גמישים שמבטיחים נגישות והשתתפות של כל התלמידים.

  • חני שחק – מנהלת בית ספר איזי שפירא
    אסטל סלוין – קלינאית תקשורת, רכזת מקצועות הבריאות, בי”ס איזי שפירא
    המאמר מתאר את התכנית “איזי מטיילת בעולם” שנבנתה והועברה ע”י צוות המורות בבית הספר “איזי שפירא” כחלק מנושא החינוך הלשוני.
    המאמר התפרסם בכתב העת “שנתון אייזק ישראל: תקשורת תומכת וחליפית”, 2016

  • ד”ר נירית קרני, אוניברסיטת חיפה, ישראל
    מטרת המחקר אותו מתארת ד”ר קרני הייתה לחקור את תופעת האלימות המילולית בקרב תלמידים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, ולבדוק את השפעתה של תוכנית התערבות להפחתת האלימות המילולית.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • ענת ריזנמן – בית איזי שפירא, ישראל
    חני שמרלינג – בית איזי שפירא, ישראל
    בהרצאה מובאים תאורי מקרה של תלמידים המשתמשים באיי-פד לצורך למידה, דוגמאות לשימושים שונים באיי-פד במהלך השיעורים, וטעימה מהספרייה הווירטואלית שנוצרה בעקבות עבודה טרנסדיסיפלינרית שיתופית בין הצוות החינוכי לצוות מקצועות הבריאות בבית הספר. כמו כן מוצג התהליך שעוברות המורות בלמידה המתמדת ואת חוויות ההצלחה אל מול סוגיות ודילמות שצפות בשימוש השוטף באיי-פד.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015

  • רז טננבאום – בית איזי שפירא, ישראל
    רחלי בלום – בית איזי שפירא, ישראל
    ההרצאה מתמקדת בשפת תמונות וביכולת, שמסתמכת על מחקר וניסיון שהצטברו במרכז דה-לו לגיל הרך בבית איזי שפירא, לבנות לוחות תקשורת שמתאימים באופן אופטימלי לכל ילד עם לקויי שפה ותקשורת.

    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי השישי של בית איזי שפירא בתחום המוגבלויות: “אחדות ושונות – הלכה למעשה” – 2015 

  • ليلي ليفنطون – نائبة المديرة المهنية، بيت ايزي شبيرا
    تصف المقالة عملية التقييم متعدد التخصصات التي تتم باستخدام المقاييس القياسية والأساليب غير الرسمية. يتم التقييم بالتعاون مع والدي الطفل ويمكنهم اختيار درجة مشاركتهم في عملية الرعاية. 

  • לילי לוינטון – סמנכ”לית מקצועית, בית איזי שפירא
    המאמר מתאר את תהליך ההערכה הרב-מקצועית הנעשית תוך שימוש במדדים תקניים ובשיטת לא-פורמאליות. ההערכה נעשית בשיתוף עם הורי הילד המוערך והם יכולים לבחור את מידת מעורבותם בתהליך הטיפול בו.

  • מונין מופושו – המחלקה ללקויי דיבור ושמיעה, אוניברסיטת וויטווטרסרנד, דרום אפריקה
    למרות תוכניות רבות שיושמו בדרום אפריקה כחלק ממדיניות שילוב חינוכי, הודרו מהן ילדים עם צרכי תקשורת מורכבים. במקומן נבחרה חברה פרטית להכשרת צוותי בתי הספר הרגילים ואלה של החינוך המיוחד לעבודה עם תלמידים אלו. ההרצאה מציגה מחקר שנערך על הכשרה זו וטוענת כי למרות הצלחת התכנית, עלו בעקבותיה בעיות נוספות אותן יש לפתור במגמה לממש את זכותם של הילדים בעלי צרכי תקשורת מורכבים ללמידה איכותית.
    ההרצאה נישאה בכנס הבינלאומי החמישי של בית איזי שפירא “לומדים מהאתמול מעצבים את המחר” – 2011.

רוצים לדעת על מחקרים, הרצאות וסרטונים חדשים במאגר?
הרשמו ל"קול הידע" – מידעון משאבי הידע של בית איזי שפירא
  מאגר הידע