מאגר הידע

 

מאמרים

  • ד”ר מירי קרן – פסיכיאטרית ילדים ונוער
    שיר מעיין זיו – MA, פסיכולוגית התפתחותית
    סקירה זו של הספרות שנכתבה על התערבות פסיכולוגית מוקדמת בפעוטות עם מוגבלות עוסקת בחשיבותם הרבה של אבחון וטיפול נאותים להקלת הקשיים המכבידים על התפתחות תקינה של פעוטות עם מוגבלות.

  • יצחק הירשברג – פסיכותרפיסט, מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא
    עם הגל השני של וירוס הקורונה מובן כי המצב הנוכחי של על גווניו השונים יימשך עוד תקופה לא קצרה. למצב זה יש השפעה נפשית על הילד ועל ההורים, ובמידה רבה יותר אצל ילדים עם מוגבלות התלויים במידה רבה בעזרה ובתמיכה של הסביבה. המאמר מציע כמה דרכים שיקלו על הילד ועל ההורים להתמודד עם המצב, לנסות ולקבל את הדברים כמו שהם אבל גם למצוא את הכוחות להחליט איך נוהגים כלפיהם. 

  • יצחק הירשברג – פסיכותרפיסט, מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא
    המאמר בוחן את הקשר בין סינגור עצמי והתפתחות העצמי תוך הגדרת מהו סינגור עצמי בהקשר האישי, מה היא תחושת העצמי ואיך היא מתפתחת, ומה משותף לשני מושגים אלו. כמו כן מציע המאמר מספר הצעות לעידוד סינגור עצמי אצל ילדים עם מוגבלויות, מנקודת מבט פסיכולוגית. 

  • יצחק הירשברג – מנהל המרכז לטיפול רגשי, בית איזי שפירא
    במאמרו בוחן יצחק הירשברג את מקומה שלל התנועה, בהתפתחות הרגשית הנורמטיבית, ואת ההשפעה האפשרית של הגוף הפגוע, והמוגבלות בתנועה על ההתפתחות הרגשית, ומתייחס לאופן שבו קשיים אלו באים לידי ביטוי ומעובדים בעבודה הטיפולית.

  • צופן אגמון – מטפלת במוזיקה ופסיכותרפיסטית, המרכז לטיפול רגשי, בית איזי שפירא
    לקויות למידה “הולכות עם הילד” לכל מקום ומשפיעות על החוויה הפנימית שלו, על עולמו הרגשי ועל אופן התפיסה שלו את המציאות. צופן אגמון מציעה במאמרה לחזק ילד כזה בטיפול רגשי, לעודד אותו למיצוי של הדברים בהם הוא טוב ומוכשר יחד עם העלאת המודעות העצמית לקשייו, וכמו כן לעזור להורים להכיל את ילדם.

  • יצחק הירשברג – פסיכותרפיסט, מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא יצחק הירשברג מתאר את קשייהם של אחים החיים לצד אח פגוע, ומדגיש את הצורך להתייחס גם לילדים הנורמטיביים כביכול, אלו שפעמים רבות נושאים עול רגשי על כתפיהם בעקבות הפער בינם לבין האח הפגוע, עול שלרוב נותר לא מדובר ולא מטופל ומלווה אותם כל חייהם.

  • צופן אגמון – מטפלת במוזיקה, המרכז לטיפול רגשי, בית איזי שפירא
    הטיפול הרגשי באדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית שם דגש על מאפיינים פסיכולוגיים שונים המאפיינים את החוויה ואת העולם הפנימי של האדם עם המוגבלות השכלית. 
    המאמר מתאר את רציונאל הטיפול הרגשי, הקשיים המאפיינים אותו והפוטנציאל הגלום בו לעזרה לילדים ולבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.

  • יצחק הירשברג – מנהל המרכז לטיפול רגשי לילד ולמשפחה, בית איזי שפירא
    אצל ילדים עם קשיים מוטוריים מתלווים לעיתים גם קשיים נוספים, כמו הפרעות בקשב ובריכוז, לקויות למידה משמעותיות,  וקשיים על רקע רגשי. 
    המרכז לטיפול רגשי בבית איזי שפירא לקח על עצמו לתת מענה טיפולי לילדים ובני נוער כאלו ולבני המשפחה שלהם. 

  • עמית אדלשטיין, פסיכולוג קליני, המרכז לטיפול רגשי, בית איזי שפירא
    המאמר מתאר את קשייהם של ילדים ומבוגרים עם בעיות קשב וריכוז כפי שהם משתקפים בחוויה הרגשית והמנטלית אשר איתה הם חיים.

  • יצחק הירשברג – מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא
    לאחאות יש משמעות רבה בהתפתחות הרגשית האישית והבין אישית של ילדים. ליחסי אחים יש השפעה גם על החיים הבוגרים, על הזוגיות וההורות. המאמר מסביר ומתאר את מצבם של אחים לילדים ובוגרים עם נכויות.

רוצים לדעת על מחקרים, הרצאות וסרטונים חדשים במאגר?
הרשמו ל"קול הידע" – מידעון משאבי הידע של בית איזי שפירא
  מאגר הידע