מאגר הידע

בית איזי שפירא הינו ארגון לומד ומלמד הפועל לפיתוח ידע חדשני, מחקרי ומעשי בתחום המוגבלויות ולהפצתו.
במאגר הידע ניתן למצוא מאמרים, חוברות, הרצאות, מצגות, סרטונים, ספרים וכתבי עת אודות היבטים שונים של מוגבלות, פרי עטם של אנשי צוות בית איזי שפירא ועמיתים לתחום. הנכם מוזמנים לעיין במאגר הידע, וכן להפנות אלינו חומרים רלוונטיים לפרסום בו.

תוצאות החיפוש:

תוצאות 1 – 10 מתוך 24
  • ד”ר דנה רוט – מנהלת מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    דפנה רביב-כרמי – מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    תמצית דו”ח מחקר על מצבן של נשים עם מוגבלות במערכת הבריאות והרפואה.

  • ד”ר דנה רוט – מנהלת מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    דפנה רביב-כרמי – מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    מיטל רפואה – עוזרת מחקר, מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    במרכז המנהיגות שבבית איזי שפירא פועלת מזה מספר שנים קבוצת מנהיגות של נשים עם מוגבלות. חוויות אישיות שליליות רבות שהן חוות בחיי היומיום שלהן, הביאו את הקבוצה להחליט להתמקד ולחקור את המפגש של נשים עם מוגבלות עם מערכת הבריאות והרפואה, להשמיע את קולן של נשים עם מוגבלות כבסיס ראייתי לפעילויות למען שינוי מדיניות, שיפור טיפולים, הגברת ההנגשה, ושינוי היחס והשירות שמקבלות נשים עם מוגבלויות בבתי חולים ובמרפאות בקהילה. 

  • נצחיה יעקב – Ynet
    במחקר חדש חושפות נשים עם מוגבלויות את היחס המחפיר שקיבלו בתוך מערכת הבריאות ויוצאות למאבק ציבורי כדי לתקן את המצב.

  • עו”ד רוני רוטלר – מנהלת הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות, אוניברסיטת בר-אילן
    אפי וקנין, גליה סגל, רז רובס – חברות בקבוצת מנהיגות נשים עם מוגבלות, בית איזי שפירא
    לירית שפיר שמש – חברת מועצת העיר בכפר סבא וחברה בקבוצת מנהיגות נשים עם מוגבלות, בית איזי שפירא
    ד”ר דנה רוט – מנהלת מחלקת מחקר והערכה, בית איזי שפירא
    הרצאות ופאנל מכנס נשים עם מוגבלות ומערכת הבריאות: אתגרים, חסמים ופתרונות שהתקיים בבית איזי שפירא.

  • פידה טאהא – קבוצת נשים מנהיגות, בית איזי שפירא
    מיטלי אהרוני – קבוצת נשים מנהיגות, בית איזי שפירא
    בסרטון, אשר הוצג באו”ם על ידי ג’ין יודס, בכנס שדיבר על הדרה של נערות ונשים, מראה שתי נשים מ’קבוצת ההקמה’ של מנהיגות נשים עם מוגבלות, שמספרות על ניסיון החיים של אישה עם מוגבלות בישראל.

  • הילה רימון–גרינשפן – חוקרת עצמאית בתחום המוגבלויות, יועצת, המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו
    ד״ר מיכל טנא רינדה – מרפאה בעיסוק ומורשית נגישות השירות, מרצה בחוג לריפוי בעיסוק, הקריה האקדמית אונו, מנהלת התוכנית נגישות היא לא רק רמפה, ישראל מעבר למגבלות, ג’וינט ישראל, יועצת, נגישות עבור אנשים עם מוגבלות נפשית, המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו
    אורנית אבידן זיו – מרפאה בעיסוק ומורשית נגישות השירות, מנהלת המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו
    ד״ר שירה ילון-חיימוביץ – מרפאה בעיסוק ומורשית נגישות השירות. דיקנית הסטודנטים וראש המרכז לאקדמיה שוויונית, הקריה האקדמית אונו ראש המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו
    המאמר עוסק בהנגשה קוגניטיבית בסביבת העבודה. הוא מציע הגדרה להנגשה קוגניטיבית, דן במאפיינים עיקריים של א/נשים עם מוגבלות קוגניטיבית והשפעתם על ההתנהלות בסביבת העבודה, ולבסוף מציע מודל ראשוני להתייחסות מובנית להנגשה קוגניטיבית במסגרתו מוצגים עקרונות לצד דוגמאות פרקטיות להנגשה קוגניטיבית בהתאם למרכיביה השונים.
    המאמר התפרסם לראשונה בכתב העת “עניין של גישה”.

  • ד”ר נצן אלמוג – החוג לחינוך וחברה, הקריה האקדמית אונו וביה”ס לעו”ס, אוניברסיטת בר אילן
    בעשורים האחרונים עולה בהתמדה מספר הסטודנטים עם מוגבלויות הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. מחקר זה בחן את מדיניות מערכת ההשכלה הגבוהה כלפי סטודנטים עם מוגבלויות בשנים 2008 – 2011 וכן נבחנו השיח והפרקטיקות שהתקיימו בעניינם באותן שנים.
    המאמר התפרסם לראשונה בכתב העת “קשת – כתב עת למדעי הרוח והחברה”.

  • שוש קמינסקי – ממונה על החטיבה הקהילתית ופיתוח משאבי ידע, בית איזי שפירא
    חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, שנחקק כבר בשנת 1998, מטיל על החברה הישראלית חובה לנהוג מתוך עיקרון השוויון כלפי אנשים עם מוגבלות. עיקרון זה מתייחס להשתתפות שוויונית ופעילה  אנשים עם מוגבלות צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהחיים הציבוריים – גם בחגיגות יום העצמאות.

  • עו”ד נועה ביתן – סנגור משפטי, הנגשה ומרכז מידע, אקים ישראל
    איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות שכלית מושפעת במידה רבה ממידת ההכללה שלהם על ידי החברה. במאמר על מדד ההכללה של אנשים עם מוגבלות שכלית בחברה הישראלית שבחן את עמדות הציבור הרחב כלפי אנשים עם מוגבלות ואת מדיניות השלטון המקומי בערים בישראל כלפיהם.

  • יצחק הירשברג – פסיכותרפיסט, מנהל המרכז לטיפול רגשי בילד ובמשפחה, בית איזי שפירא
    מאמרו של יצחק הירשברג עוסק בשאלות האם יש הבדלים בין נכות של נשים לנכות של גברים, מהי התייחסות הסביבה לנכות של גבר לעומת התייחסותה לנכות של אישה,  ובמה שונים הדימוי והתפיסה העצמיים אצל גבר או אישה עם מוגבלות. 

  מאגר הידע