על מנת לקדם את תחום הטכנולוגיה המסייעת ((Assistive Technology ולהביא יותר מוצרים ופתרונות חדשניים עבור אנשים עם מוגבלות, פועל המרכז הטכנולוגי בבית איזי שפירא ליצירת אקו-סיסטם בתחום ומייצר שיתופי פעולה עם גופים עסקיים, טכנולוגיים, ממשלתיים/ ציבוריים, וארגונים חברתיים. מודל זה של שיתופי פעולה בין-מגזריים ובניית “קואליציות” בהן כל צד מביא את החוזקות שלו, מייצר ערך רב ((Win-Win, מאפשר לעשות שינוי חברתי משמעותי ולייצר אימפקט בקנה מידה רחב.

להלן כמה דוגמאות:

“הכל בראש” –  סמארטפון ללא מגע! פרוייקט ארצי להנגשת עולם המובייל לאנשים עם מוגבלות בשיתוף עם Google

״הכל בראש״ הוא פרויקט של Google ובית איזי שפירא, שמטרתו לאפשר לאנשים עם מוגבלות מוטורית בידיים גישה מלאה לסמארטפון (טלפון חכם) ולטאבלט (מחשב לוח). בזכות מענק בסך מיליון דולר שנתנה Google ותוך ליווי מקצועי של בית איזי שפירא, במהלך שנת 2016 מחלק הפרויקט בחינם את הטכנולוגיה שפיתחה חברת הסטארטאפ הישראלית Sesame Enable, המאפשרת לתפעל סמארטפון וטאבלט בתנועות ראש, ללא מגע יד.

פרויקט החלוקה הארצי בוצע בשיתוף פעולה עם משרדי הממשלה הרלוונטיים, בתי החולים השונים, העמותות והארגונים הפועלים למען אוכלוסיית הנכים בישראל. עמדות חלוקה של “הכל בראש” נפרסו בכל רחבי הארץ ובמידת הצורך אף הגיעו מדריכי הפרויקט לבתיהם של משתמשים אשר אינם יכולים להתנייד. החלוקה לוו בהדרכה ובתמיכה של  מוקד תמיכה ארצי לרשות המשתמשים. ההשתתפות ב”הכל בראש” היתה ללא תשלום או התחייבות – מדובר בפרויקט ללא כל מטרת רווח.

פרויקט “הכל בראש” – סמארטפון ללא מגע

פרויקט “הכל בראש” – סיפורי הצלחה

סרטון סיכום פרויקט “הכל בראש”

Applicable – תכנית להכשרת מפתחים בתחום הנגשת אפליקציות

שיתוף פעולה נוסף שלנו עם Google הוא בתכנית להכשרת מפתחים בשם Applicable בנושא פיתוח אפליקציות מונגשות (במסגרת (Campus TLV. ראו התוצר הראשון שלה – המדריך להנגשת אפליקציות.

התכנית כבר יצרה השפעה על מפתחי האפליקציות שהשתתפו בה וביניהם – Waze, Moovit, Fiverr, Gett ) ששיפרו משמעותית את נושא ההנגשה באפליקציות שלהם ובכך כבר עשו הבדל בחיים של רבבות אנשים מסביב לעולם.  בנוסף, נושא הנגישות נכנס בסיליבוס של קורסים שונים במרכז הבינתחומי ובקורס ה-Android של גוגל בו משתתפים כ-200 מפתחים. לאור הצלחת התכנית, גוגל מתכוונים לשכפל את המודל לקמפוסים אחרים שלהם בחו”ל (סן פרנסיסקו, לונדון ועוד).

ראה הפוסט ב- TechCrunch על איך Moovit הנגישו את האפליקציה שלהם בעקבות (Applicable)

סרטון הפרויקט:

Applicable: Improving Accessibility for All Users

Applicable: Make Your App Accessible

 

 פיתוח אפליקציות בשיתוף עם מעבדות סאפ ישראל

מרכז הפיתוח מעבדות SAP בישראל יחד עם המרכז לייעוץ טכנולוגי של בית איזי שפירא, פיתחו במשותף מספר אפליקציות כמענה לצרכים שעלו מן השטח. אנשי המקצוע בבית איזי שפירא מעלים את הצרכים ומלווים את תהליך הפיתוח בייעוץ מקצועי, וצוות הפיתוח של סאפ נותן את המענה הטכנולוגי של פיתוח האפליקציה.

לצפייה בסרטון

IssieBoard – מקלדת וירטואלית לאנשים עם מוגבלויות בשיתוף עם SAP

אפליקציה המשמשת כמקלדת וירטואלית לאנשים עם מוגבלות. אפליקציית IssieBoard מיועדת לשימוש באייפד והיא פותחה עבור ילדים ומבוגרים עם מוגבלות ברמות שונות כגון לקויות למידה, לקויות ראיה, מוגבלות שכלית התפתחותית ועוד. המקלדת מותאמת למערכת ההפעלה iOS המותאמת למכשיר האייפד, ותאפשר לילדים ומבוגרים עם מוגבלות להשתמש בקלות, בכל הפעולות באייפד הדורשות שימוש במקלדת בשפה העברית.

להורדת האפליקציה מהאפסטור

לפוסט על IssieBoard בבלוג שלנו

 

IssieDice – אפליקציית קוביית משחק לאייפד

אפליקצייה נוספת פרי פיתוח משותף עם SAP. IssieDice מאפשרת לילדים עם מוגבלות מוטורית בידיים אשר אינם יכולים לשחק בקובייה “פיזית”, להשתתף במשחק ע”י הטלת קובייה וירטואלית באייפד.

האפליקצייה מגיעה עם כמה תבניות ומאפשרת להגדיר מה יוצג על כל פאה – תמונה, צבע, מספר, צורה וכו’.

בקרוב תעלה לאוויר!

 

אפליקציה ליצירת לוחות תקשורת 

אפליקציה חדשה ליצירת לוחות תקשורת. האפליקציה מיועדת למשתמשים שמתחילים את דרכם בעולם התקשורת התומכת והחלופית (תת”ח) וזקוקים להתנסות בלוח תקשורת מותאם אישית.  צוות המרכז הטכנולוגי ליווה את המפתח, שרוני הירש, משלב האיפיון, דרך הפיתוח והגדרת ה- Features ועד להעלאת האפליקציה לאוויר. שדרוגים נוספים מתוכננים  בקרוב.

סדרת אפליקציות חינוכיות ומהנות מבית Step by Step EdTech Studio

מתן ייעוץ מקצועי בנושא הנגשה של סדרת אפליקציות חינוכיות ומהנות מבית Step by Step EdTech Studio. מדובר בפרויקט ייחודי ובמודל פורץ דרך שכן האפליקציות האלו מיועדות לכו….לם – ילדים עם ובלי מוגבלות, ומבוגרים, ומבוססות על גישת העיצוב האוניברסלי/עיצוב מכליל.

http://www.sbs-edtech.com/

לפוסט על Step by Step בבלוג שלנו

 

A3i ‘מאיצים שילוב בישראל’ מאיץ היזמות הראשון בעולם למיזמים בתחום המוגבלויות.

A3i ‘מאיצים שילוב בישראל’ הוא מאיץ היזמות הראשון בעולם למיזמים בתחום המוגבלויות. המאיץ מטפח מיזמים טכנולוגיים ועסקיים אשר בכוחם לשפר משמעותית את איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות בארץ ובעולם. המיזמים המתקבלים למאיץ זוכים להכשרה מקצועית, ליווי אישי של מנטור ויועצים עסקיים ואת ההזדמנות לקחת חלק פעיל בקהילת היזמות פורצת הדרך בישראל. המאיץ מנוהל במשותף על ידי PresenTense ובית איזי שפירא, ובשותפות קרן משפחת רודרמן והפדרציה היהודית של לוס אנג’לס.

 

 

TOM – ליווי מקצועי לקבוצות פיתוח From Protype to Product, בשיתוף עם Google

יוזמה משותפת של מכון ראות וקהילת ROI של קרן שוסטרמן, שהוקמה ברוח הערך היהודי של עשיית טוב בעולם, המיזם מחבר אנשי טכנולוגיה, עיצוב, הנדסה ותעשייה, עם פעילים חברתיים ואנשים עם מוגבלות, כולם מתנדבים, במטרה למצוא פתרונות חדשניים לצרכים חברתיים וקהילתיים. אירוע ה- TOM הוא מפגש בין שלושה ימים (הנקרא ‘מייקאתון’- מרתון של עשייה, של מייקרים) שבמסגרתו מפתחים צוותי הפיתוח מענה לאתגרים ספציפיים שהוצגו מראש.

בית איזי שפירא שותף בהעלאת הצרכים מהשטח ובליווי מקצועי של מסגרות ההמשך שנועדו להביא את הפיתוחים ממצב של אב טיפוס ראשוני לבשלות/למוצר. כל זאת גם באמצעות מענק ייעודי מגוגל למטרה זו.